התלבטות לגבי שימוש ממושך באנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/12/2020 | 20:12 | מאת: חזי

אני יודע שזה כנראה לא הפורום האידיאלי לשאלה זו, אבל אשמח מאוד לחוות דעת של מומחה למחלות זיהומיות בהקשר של נטילה ממושכת של אנטיביוטיקה וסיכונים: בתחילת ספטמבר עברתי ניתוח לכריתת טחורים. כעבור כחודש התפתח אבצס בפי הטבעת ועברתי ניקוז שבמהלכו גם הוכנס סיטון רפוי. במהלך הניתוח התברר שהאבצס גרם לפיסטולה פריאנלית חוצת שריר. כעבור כחודש נוסף עברתי ניתוח לשיפור הניקוז, שבו הורחב פתח הפיסטולה. מאז הניתוח לניקוז האבצס ועד היום (עם סיטון כל הזמן) סבלתי מהתלקחויות חוזרות ונשנות של כאבים קשים בפתח החיצוני של הפיסטולה ושל התגברות בהפרשות. בתקופה זו לקחתי שלוש פעמים ציפרו-פלג׳יל ופעם אחת אוגמנטין. בכל פעם שלקחתי אנטיביוטיקה חלו שיפור דרמטי בכאבים והפחתה בהפרשות, ועם סיום הטיפול האנטיביוטי תמיד חלה החמרה. בדיקת mri שערכתי לא העלתה שישנם אזורים לא מנוקזים. מצב נוכחי: אני כ-10 ימים ללא אנטיביוטיקה. בימים האחרונים שיפור משמעותי בכאבים, שנובע בין היתר מכך שאני נמנע לחלוטין מישיבה. נקבע כי בעוד כחודש אעבור טיפול בדבק פיברין. וכאן אני מגיע לשאלה שלי: האם לאור ההתלקחויות החוזרות ולאור העובדה שהאנטיביוטיקה שיפרה את המצב בכל פעם, כדאי לשקול טיפול אנטיביוטי ממושך יותר - עד הניתוח - כדי להגיע אליו במצב אופטימלי כשהפצע כמה שיותר בריא ונקי מהפרשות? הרופא המטפל בי מתנגד וטוען כי יש חשש להתפתחות חיידקים עמידים, אך בחוות דעת נוספת שקיבלתי אמר לי הרופא כי אין מניעה מטיפול אנטיביוטי ממושך יותר, גם עד רגע הניתוח. גם רופא המשפחה שלי סבור שיש מקום לטיפול אנטיביוטי ממושך יותר. תודה רבה רבה!

שלום חזי, קיבלת שתי המלצות סותרות (שלכל אחת מהן יתרונות וחסרונות)- ומי שיצטרך להחליט זה אתה. הרבה בריאות אפי

03/01/2021 | 23:38 | מאת: חזי

תודה רבה! קיוויתי לקבל חוות דעת שלישית :)

מנהל פורום מחלות זיהומיות