בקשר לשאלה ששאלתי לפני כמה ימים.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/12/2020 | 22:12 | מאת: עומר ג'

היי. לפני כמה ימים שאלתי פה שאלה בקשר לחשד לפגיעה שבוע אחרי שסיימתי סדרת חיסונים פעילים. ואמרת שאין לך מה להוסיף בנוסף למה שמשרד הבריאות אמר. שהם אמרו שאני מחוסן וגם אם היה חשד לפגיעה אני מוגן. אז אני רוצה להתייעץ איתך על עוד משהו. בנוסף לחיסונים הפעילים שקיבלתי. קיבלתי ביום השלישי לחיסונים. חיסון פעיל ולאחר מכן החליטו שאני אקבל גם סביל אבל בגלל שהפגיעה שלי הייתה בראש(מצח שמאל) חיסנו אותי בזרוע שמאל ובטוסיק מהסיבה שאמרו לי שאסור לחסן בראש ושזה מסוכן. אז אני רוצה לשאול האם יש בעיה בזה שרק ביום השלישי אחרי 2 חיסונים פעילים קיבלתי חיסון סביל ובנוסף במקום לקבל את זה במקום הפגיעה קיבלתי בזרוע שמאל ובטוסיק בגלל שאמרו לי שזה מסוכן בראש. אני אמור להיות מוגן בכל זאת למרות איך שהזריקו לי את החיסון הסביל? כי אני חושש שלמרות שהשלמתי את מנות החיסון אני לא אהיה מחוסן ב100% בגלל איך שהזריקו לי את החיסון הסביל. כי כרגע אמרו לי שאין צורך בחיסונים נוספים מהסיבה שסיימתי סדרת חיסונים שבוע וחצי לפני המקרה של החשד הנוכחי. אז השאלה שלי היא אם אני אמור להיות מוגן כי בכל מקרה השלמתי סדרת חיסונים פעילים+סביל שבוע וחצי לפני החשד הנוכחי? אשמח בבקשה שתוכל לענות על מה שאתה יכול. משרד הבריאות באזור אצלי לא עונה אף פעם בטלפונים וזה נסיעה של שעה לשמה ואני לא יכול כל פעם על שאלה לנסוע עד לשמה. אז אשמח שתענה לי על מה שאתה יכול כי אין לי עם מי לדבר על זה עוד. אני סך הכל רוצה לוודא שאיך שהביאו לי את כל החיסונים זה תקין ואם אני אמור להיות מוגן ומחוסן גם אם היה חשד לפגיעה שבוע וחצי אחרי סיום החיסונים. הכי חשוב לי לדעת אם הזמן והצורה שבה קיבלתי את החיסון הסביל היא תקינה ואם היא אמורה להרוס לי את היצירה של הנוגדנים של החיסונים הפעילים מהחשש שאולי קיבלתי לא כמו שצריך או מנת יתר בגלל איך שהביאו לי את החיסון הסביל בנוסף קראתי מסמך של ארגון הבריאות העולמי או של WHO שאומר שגם אם היה חשד לפגיעה וכל עוד לא עברו 3 חודשים מאז סיום סדרת החיסונים אז לא צריך חיסון. אשמח לדעת אם מידע כזה אמור להיות אמין ואולי זו הסיבה שאמרו שאני לא צריך להתחסן שוב? זו הכתבה https://www.who.int/immunization/policy/position_papers/pp_rabies_summary_2018.pdf

28/12/2020 | 22:21 | מאת: עומר ג'

בנוסף אתמול הייתי בבית חולים כדי להתייעץ על הנושא וגם שמה החליטו שאין צורך בחיסון נוסף כנראה בגלל אותה סיבה. אז בטוח שאני לא צריך לקבל חיסונים נוספים? פשוט אני חושש שאולי באמת הייתה לי חשיפה ושאני לא עושה עם זה שום דבר ושאני לא מוגן מספיק בגלל איך שקיבלתי את החיסון הסביל וגם כי אומרים שאין סיבה לחסן שוב כי סיימתי לפני שבועיים חיסונים. אני מעריך אותך מאוד ד"ר ומבקש שתוכל לענות על כל שאלותיי לפי הידע האישי שלך וההבנה. שאהיה רגוע

28/12/2020 | 22:30 | מאת: עומר ג'

בנוסף תסמינים כמו כאבי ראש כאבי גרון קצת כאבי שרירים עייפות וטיפה צרידות בגלל כנראה ליחה ולעיתים גודש באף קשורות לכלבת או שזה סתם צינון? כי יש לי תסמינים בסגנון הזה כרגע

28/12/2020 | 22:59 | מאת: עומר ג'

רק מוסיף זה לא אותם שאלות ששאלתי לפני יומיים. רוב מה שכתבתי הפעם זה דברים חדשים לגמרי שעוד אין לי לגביהם תשובה. אז בבקשה לשים לב ולקרוא בבקשה את כל מה ששלחתי ואם יתאפשר לענות על מה שלא ענית לי עוד

שלום עומר, אני ממליץ לך להפנות את כל שאלותייך בנושא לרופא/ה בלשכת הבריאות בה התחסנת. הרבה בריאות אפי

28/12/2020 | 23:27 | מאת: עומר ג'

הבעיה היא שאין אין להשיג אותם. ואני דיי בטוח שגם אתה מבין קצת בנושא ויכול לספק לי תשובות לחלק מהשאלות שלי כי ראיתי אותך עונה על שאלות כאלה בעבר

שלום עומר, אין לי מה להוסיף על מה שכבר נאמר לך בלשכת הבריאות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות