אישור החיסון של פייזר לשימוש

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/12/2020 | 11:45 | מאת: יאיר

שלום ד"ר במה עצמאות מדינת ישראל שונה מבריטניה? מדוע משרד הבריאות הבריטי אישר את החיסון של פייזר גם טרם אישור ה FDA ומשרד הבריאות הישראלי לא מסוגל לעשות דבר דומה? האם משרד הבריאות מנסה לעשות הכל כדי שלא נתחסן כאן?

שלום יאיר, אינני נציג משרד הבריאות. אני ממליץ לך להפנות את שאלותיך הנ"ל ישירות לדוברות המשרד. הרבה בריאות אפי

02/12/2020 | 14:43 | מאת: יאיר

שלום ד"ר האם יש לך השערה בנושא? דובר משרד הבריאות אייל בסון התפטר ואין לי את פרטי הקשר של מחליפו

שלום יאיר, אני מניח שמשרד הבריאות מעדיף לכסת"ח את עצמו ולחכות לאישור של ה- FDA או של ה- EMA. הרבה בריאות אפי

02/12/2020 | 21:59 | מאת: אהוד

למה צריך למהר עם החיסון הזה? מדובר בחיסון מבוסס RNA שמעולם לא היה בשימוש בבני אדם.גם יעילות ובטיחות לטווח ארוך לא ידועות. עדיף לחכות שכמה מיליוני בריטים יתחסנו, לעקוב אחר תופעות לוואי והגנה מקורונה לפחות במשך 3 חודשים ואם הכל תקין להתחסן גם כן בישראל.

מנהל פורום מחלות זיהומיות