שאלה בנושא טטנוס....

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/11/2020 | 18:35 | מאת: אילנית

שלום קילפתי ציפורן ברגל ולא שמתי לב שירד ממנה מעט דם והייתי לפעמיים יחפה בבית ולפעמיים עם גרביים והרגלים והגרביים מלוכלכות מאבק הבית (קראתי שבאבק הבית יש גם חיידקי טטנוס) ויש לי חשש שהליכלוך כנראה נגע בציפורן עם הדם האם יש חשש להדבקה בטטנוס? כנראה זה נגע לי בציפורן עם הדם

שלום אילנית, נראה לי שסיכוייך לחלות ב'טטנוס' בעקבות האירוע המתואר בשאלתך הם נמוכים. יחד עם זאת, אם לא קיבלת חיסון דחף נגד 'טטנוס' במהלך עשר השנים האחרונות מומלץ לך להתחסן. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות