שאלה בעניין סטרפטוקוק A

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/11/2020 | 19:58 | מאת: ליאת

שלום, הבנתי שהחיידק הנ"ל, שמזהים לעיתים במשטחי גרון, מכונה גם 'החיידק הטורף' אם חודר למערכת הדם. 1. האם חדירתו לדם נחשבת למקרה נדיר? 2. האם יש חיסון נגדו? 3. האם יש מי שנמצאים בסיכון להידבקות בו יותר מאחרים? מאיזו סיבה? תודה רבה ושבוע טוב!

שלום ליאת, 1. רוב חיידקי ה'סטרפטוקוקוס' מקבוצה A אינם נחשבים כ"טורפים", ובדרך כלל הם גורמים רק לדלקת גרון ("אנגינה"). 2. חדירתם לדם (או לרקמות אחרות בגוף) נחשבת כמאורע נדיר. 3. עדיין אין כנגדם חיסון. 4. דלקת גרון 'סטרפטוקוקוסאלית' נחשבת כשכיחה מאד, בעיקר בקרב ילדים, ואינני מכיר גורמי סיכון מיוחדים לזיהום זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות