חיסון השפעת השנה דעתך

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/10/2020 | 20:05 | מאת: קורן

ערב טוב אשמח לשמוע את דעתך על חיסון השפעת השנה. האם ממליץ? שטלה קצת אישית אבל האם אתה וסביבתך מתכננים להתחסן? נתקלתי בכמה רופאים לאורך השנים האחרונות שאינם ממליצים/דוחפים להתחסן החיסון הספציפי הזה תודה לך

שלום קורן, לחיסון השפעת הקיים יש יעילות מאד מוגבלת (כ- 40% בלבד בארה"ב ב- 15 העונות האחרונות, בממוצע), ולכן אינני נוהג להשתמש בו. הרבה בריאות אפי

31/10/2020 | 23:50 | מאת: נועם

40% יעילות עדיף על 0%, ביחוד בגיל מבוגר. האם אתה חושש מתופעות הלוואי של החיסון?

שלום נועם, 1. 40% זה הרבה פחות מ- 85% (יעילות מסכה כירורגית רגילה במניעת הדבקה ב'קורונה'- העוברת מאדם לאדם באותו אופן כמו שפעת - אליבא דמשרד הבריאות שלנו). 2. אינני חושש במיוחד מתופעות הלוואי של החיסון כנגד שפעת. הרבה בריאות אפי

01/11/2020 | 07:58 | מאת: עדי

מסכימה ככ עם דבריך ומה לגבי חיסון לילדים שנמצאים בגנים ואינם עוטים מסכה? ממליץ לחסן?

שלום עדי, עמדתי בנוגע לחיסון כנגד השפעת היא שכל אדם (או הורה של ילד מגיל חצי שנה) הרוצה לצמצם את סיכויו (או את הסיכויים של ילדיו) לחלות בשפעת ו/או לפתח את סיבוכיה; אין לו (או לילדיו) הורית-נגד לקבל אותו; והוא/היא מכיר/ה את מגבלות החיסון ואת הסיכונים האפשריים הקשורים בקבלתו- מוזמן/ת להתחסן ברוח חוזר משרד הבריאות מחודש ספטמבר 2020 שאותו אפשר לקרוא ב- https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/epidemiology/td/docs/360_Influenza.pdf הרבה בריאות אפי

01/11/2020 | 12:29 | מאת: נועם

40% +85% עדיף על 85%...... האם אתה נוהג לעטות מסיכה בתקופת השפעת עוד לפני שהגיעה הקורונה?

01/11/2020 | 13:03 | מאת: יעל

לעדי ולכל השואלים, חיסון ניתן כי זו מחלת חום גבוה וכאבי שרירים שלוקחת בין שבוע לשבועיים. החיסון ניתן מסיבה כלכלית לא להשבית משק, מחסור ימי עבודה וכו'.. בבתי ספר ובגנים מן הסתם ההדבקה יותר מהירה. לא כיף להיות חולה- זה גם שיקול. לגבי סיכון- שפעת יכולה לגרום לסיבוך של דלקת בקרום הלב ולסיבוך בדלקת ריאות. אנשים עם מערכת חיסון חלשה חולים בה יותר קשה. אין שום תופעות לוואי או סיכונים בחיסון זה. אלא להפך. בריאות

שלום נועם, מי שמעוניין בהגנה של 125% מפני השפעת מוזמן להתחסן + לעטות מסיכה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות