האם החיסון של המכון הביולוגי בעל יעילות מוגבלת?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/10/2020 | 04:57 | מאת: רפי

אני מזמין אותך לעיין במצגת שפרסם באתר הכנסת המכון הביולוגי על החיסון שהוא מפתח: https://fs.knesset.gov.il/23/Committees/23_cs_bg_580713.pdf לפי מה שאני מבין מעמודים 10 ו-11, היעילות של החיסון בניסוי על האוגרים, לפי מדד השינויים במשקל, הייתה מוגבלת ולא מנעה מהם לחלות בקורונה אלא רק הפחיתה את חומרת המחלה כך שהיא הייתה דומה בחומרתה להידבקות בנגיף במנת הדבקה קטנה יותר בפקטור של 10. האם גם אתה מבין כך את תוצאות הניסוי הזה?

שלום רפי, תודה על המצגת אבל אני מעדיף לעסוק בחיסונים רק ל א ח ר שהם מאושרים לשימוש בבני אדם. הרבה בריאות אפי

26/10/2020 | 07:59 | מאת: רפי

האם לא ראוי שהציבור יידע מראש שבמקרה הטוב מדובר בחיסון מוגבל מאוד?

שלום רפי, אני ממליץ גם לציבור להתעלם מהפרסומים של החברות המייצרות חיסונים (לרבות המכון הביולוגי שלנו) בנוגע למוצרים שלהם שעדיין לא אושרו לשימוש. יש יותר מדי יח"צ (ובמקרה של המכון הביולוגי- גם פוליטיקה) ופחות מדי מדע בפרסומים המגמתיים הללו. הרבה בריאות אפי

26/10/2020 | 14:50 | מאת: עידן

דוקטור, למה אתה לא מאמין בחיסונים שבאמת כבר עובדים? בניגוד לכל הפרסומים של החברות המערביות שמן הסתם יש בהן הרבה שיקולים לא מדעיים.. החיסון הסיני שניתן באיחוד האמירויות ניתן כבר למאות אלפי אנשים, ולמיטב ידיעתי לא ידוע על אף אחד שמת מהחיסון או שחלה בקורונה לאחר קבלת החיסון. היום פורסם שהמוסד הביא אותו אפילו לארץ לעשות איתו "בדיקות". אם אני צריך לנחש הוא הביא אותו כדי לחסן את ראש ממשלתנו ומקורביו.. אז אם זה מגיע למצב שראש הממשלה שולח את המוסד להביא את החיסון, זה לא רומז שזה כנראה חיסון טוב?

שלום עידן, אין לי שום דבר נגד החיסונים הסינים... אבל גם שום דבר בעדם. כדי שאוכל להביע דעה על מוצר כלשהו אני זקוק לנתונים מדעיים שיפורסמו בעיתונים רפואיים בעלי אמות מידה מקובלות (peer review). ולפי מיטב ידיעתי זה עדיין לא קרה. הרבה בריאות אפי

26/10/2020 | 16:36 | מאת: מעניין לדעת

https://www.sciencemag.org/news/2020/10/could-certain-covid-19-vaccines-leave-people-more-vulnerable-aids-virus

אכן מעניין

מנהל פורום מחלות זיהומיות