חיסון שפעת מוגבר פלוזון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/10/2020 | 21:19 | מאת: דן

אני באוכלוסית סיכון. עדיין לא קיבלתי חיסון שפעת. האם כדאי לחכות ל"פלוזון" שעדיין כנראה לא הגיע לארץ, או אם אוזמן כדאי לקבל את מה שיש כרגע.

שלום דן, תצטרך לקבל את ההחלטה בעצמך. הרבה בריאות אפי

20/10/2020 | 00:16 | מאת: עופר

מה יעילות חיסון הפלוזון יחסית לחיסון הסטנדרטי בגיל 60-70 וגיל 70-80? האם לפלוזון יותר תופעות לוואי?

שלום עופר, לפי טענות היצרן, "פלוזון 4 זני במינון גבוה" הוא יעיל יותר ב- 24% מחיסון שפעת 'רגיל' במניעת שפעת, ויש לו קצת יותר תופעות לוואי מקומיות באזור ההזרקה (כאב, אודם וכד'). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות