שאלה חשובה..........

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/10/2020 | 11:06 | מאת: משה

שלום, אתמול אימי בחקרה בחדר מיון במהלך הביקור הוחדרה לה מחט לוריד לשם לקיחת דמים, מתן נוזלים וכו'. בסיום הביקור הוצאה המחט. היום הגענו שוב לביה"ח ושוב הוחדרה לה אותה המחט באותה היד. בטרם החדרת המחט היום נוקה המקום ע"י הרופא באמצעות צמר גפן ספוג בכהל. שמתי לב שבטרם הניקוי הניח הרופא את צמר הגפן על משטח כורסת העור עליה ישבה אימי ובו היה דם יבש ( הדם היה של מטופל אחר). הדם היה יבש לחלוטין( בדקתי זאת באמצעות ניגוב) וכנראה צמר הגפן נגע באותו דם החשש שלי הוא ממגע אותו דם בצמר הגפן ומשם לפתח המחט שנעשה אתמול לאימי. כיוון שהמשטח עשוי עור הדם לא היה ספוג.שאלותי הן: 1.האם יש חשש להדבקה בנגיף האיידס? 2. האם דם שיבש מכיל נגיף? 3. האם הכהל קוטל את הנגיף וכך גם אם היה נגיף הוא היה קוטל אותו וזה לא היה לעבור לאימי? אודה לך באם תוכל לענות על שאלותיי, אני לחוץ תודה

07/10/2020 | 11:32 | מאת: משה

כיצד היית נוהג לו היית נקלע לסיטואציה דומה? האם לדעתך ניתן להניח לעניין?

שלום משה, הדבקה של אמך בנגיפי 'איידס' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה, ולו הייתי אני נקלע למצב דומה הייתי שוכח אותו וחוזר לשגרת חיי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות