מהן הסיבות לתחלואה חוזרת בקורונה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/09/2020 | 20:35 | מאת: גדי

לאחרונה דווח על מספר מקרים בארץ ובחו"ל על חולים שהחלימו מקורונה וחלו שוב לאחר מספר שבועות/חודשים. https://www.mako.co.il/tv-morning-news/articles/Article-0b9fb335b88d471027.htm מהן הסיבות האפשריות? 1) למרות ההחלמה הנגיף נשאר רדום בגוף ומתפרץ מחדש כפי שקורה בעוד נגיפים. 2) אצל חלק מהחולים שהחלימו בפעם הראשונה תגובת החיסון הייתה חלשה וקצרת טווח. 3) ההדבקה החוזרת היא ממוטנט של הנגיף ששונה מזה שהדביק בפעם הראשונה.

שלום גדי, מספר האנשים שחלו ב'קורונה' פעמיים הוא נמוך מדי מכדי להסיק מסקנות על תופעה זו, וייתכן ששלושת ההסברים המוזכרים בשאלתך הם נכונים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות