חיסון Bexsero לתינוקןת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/09/2020 | 13:08 | מאת: עדי

שלום, 1. בני בן 10.5 שב'. קיבל אתמול מנה ראשונה של החיסון הנ"ל. בהמשך יקבל עוד 2 מנות בהתאם לגיל. האם כבר עכשיו ישנה הגנה מסוימת מפני החיידק? 2. האם היית ממליץ לילדי הנוספים (גילאי 5, 7, 9) גם להתחסן? תודה רבה, שנה טובה 😀

שלום עדי, 1. כשבועיים לאחר קבלת זריקת חיסון אחת נגד חיידק ה'מנינגוקוקוס B' כבר נוצרת חסינות מסוימת. 2. החיסון מומלץ (ע"י משרד הבריאות) לבני חודשיים עד שנתיים, אך כל מי שמעוניין להקטין את סיכוייו לחלות בחיידק זה (ואין לו הוריות-נגד) יכול לקבלו. הרבה בריאות אפי

22/09/2020 | 17:03 | מאת: עדי

תודה רבה! וקראתי שההגנה תקפה לשלוש שנים. הייתי בטוחה שההגנה תהיה לכל החיים... לפי הסבר רופא הילדים ניתנות 3 מנות לפעוטות. וכל זה עבור 3 שנים בלבד של "חיסוניות" מהחיידק?

שלום עדי, ייתכן ובעתיד יתברר שהחסינות נמשכת יותר זמן. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות