פלקווניל והדבקה בקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/09/2020 | 22:13 | מאת: גילי

שלום, אני נוטלת פלקווניל. ראיתי בתכנית כלשהי בטלויזיה בתחילת התפרצות הנגיף שנטילת תרופות מסוימות וביניהן 'פלקווניל' עשויים להעניק 'חסינות' מפני הדבקה בנגיף. האם אכן מידע זה נכון ואמין? תודה רבה!

שלום גילי, ייתכן שנטילת 'פלקוויניל' מורידה במקצת את סיכויי ההדבקה והתחלואה ב'קורונה', אבל כנראה שלא מדובר בהגנה משמעותית (ובוודאי שלא 'חסינות'). הרבה בריאות אפי

18/09/2020 | 09:41 | מאת: גילי

תודה רבה! גם אם קצת מוריד סיכון זה כבר מעודד :) אבל איך זה יכול להיות? מה יש בתרופה שמסייע אפילו במעט מול הקורונה?

שלום גילי, אין זה בטוח כלל שהתרופה מורידה את הסיכון אלא זה רק "אולי" ו"ייתכן". הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות