ניסוי לחיסון המכון הביולוגי בשיבא

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/09/2020 | 13:10 | מאת: שמגר

שלום שיבא החלו לגייס לניסוי שלב 1 בחיסון. הם דורשים מעקב של שנה. רציתי לדעת: 1) למה המעקב הנדרש הוא שנה? האם שלב 1 יקח שנה שלמה? 2) האם מותר לפרוש מניסוי קליני? כלומר אם אני משתתף בניסוי ובזמן הניסוי יאושר לשימוש נרחב חיסון מוכח בטוח ויעיל לקורונה האם אוכל לקבל אותו או שאכלתי אותה ואני מחויב רק לחיסון של המכון הביולוגי? 3) בהמשך ל 2 האם יש סנקציות פליליות או אחרות על הפרת תנאי הניסוי?

שלום שמגר, 1. סביר שהנסיין רוצה לבדוק את הבטיחות ואת היעילות של החיסון החדש עד כשנה לאחר ההתחסנות. 2. אין לי מושג אילו התחייבויות יכפה הנסיין על המשתתפים, ושאלות בנושא יש להפנות אליו ישירות. הרבה בריאות אפי

10/09/2020 | 20:42 | מאת: שמגר

האם לו היית צריך לייעץ לקרוביך, היית מציע להם להתנדב לשלב 1 של הניסוי?

שלום שמגר, לא. הרבה בריאות אפי

11/09/2020 | 00:00 | מאת: המכון הביולוגי

בגוגל: המכון הביולוגי ניסוי האנתרקס.

מנהל פורום מחלות זיהומיות