החיסון לקורונה של אסטרהזנקה ואוקספורד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/09/2020 | 12:06 | מאת: אלעד

שלום ד"ר אני מניח ששמעת את החדשות בדבר הפסקת שלב 3 של הניסוי בחיסון שח אסטרהזנקה ואוקספורד משום שאחד הנסיינים לכאורה חלה במחלה קשה של מערכת העצבים בעקבות מתן החיסון. 1) האם זה אומר שהחיסון הנ"ל גמר את חייו מוקדם מהצפוי? 2) האם המקרה יחזק את אלו הטוענים שאסור לדלג על ניסויים בחיסון לפני אישורו וימנע אישור חיסונים אחרים לנגיף הקורונה? 3) האם אתה באופן אישי היית נותן לאנשים יקרים לך שנמצאים בקבוצת סיכון את החיסון שאושר ברוסיה או זה שאושר בסין, לו היית יכול לשים עליו את ידך? תודה

שלום אלעד, 1. האירוע שעליו דווח בעיתונות איננו בהכרח גזר דין מוות על החיסון של 'אסטרהזניקה'. 2. קשה לדעת מה תהיה השפעתו על החיסונים האחרים. יש ב"תחרות" הזאת יותר מדי כסף ויוקרה. 3. אני לא הייתי משתמש, בשלב זה, בחיסונים שאושרו לשימוש ברוסיה ובסין. הרבה בריאות אפי

09/09/2020 | 22:01 | מאת: גדי

יש היום בעולם עשרות חיסונים למחלות זיהומיות ואין אף חיסון ללא תופעות לוואי. רובן קלות וחולפות תוך מספר ימים, אבל יתכנו גם פגיעות נוירולוגיות ואחרות קשות אם כי בשכיחות מאוד נמוכה ( מקרה אחד לעשרות אלפי מתחסנים). גם בחיסונים (וגם בתרופות) אין ארוחות חינם.

09/09/2020 | 23:53 | מאת: תקווה

נקווה

מנהל פורום מחלות זיהומיות