בדיקת cmv בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/09/2020 | 17:38 | מאת: נועה

שלום, אשמח לחוות דעת: בתחילת הריון שבוע 4 ביצעתי בדיקות לוירוס הcmv, בהריון הראשון לא היו לי נוגדנים ובהריון הנוכחי קיבלתי תוצאות הבאות: igg חיובי 204, ו igm חיובי. למטה היתה בדיקה נוספת avidity וליד רשום high 0.68. אנא אשמח לחוות דעתך מה עליי לעשות, הריון לא היה מתוכנן כנראה נדבקתי מהבת הקטנה שלי בשנה וחצי האחרונה. אני גרה בחול כרגע ונמצאת בשבוע 9 ערכו לי פה בדיקות נוספות עדיין מחכה לתוצאות.

שלום נועה, אכן, נראה שנדבקת בנגיף 'מתישהו' בין ההריון הקודם להריון הנוכחי. כדי לבדוק אם גם העובר נדבק אפשר לבצע בדיקת מי שפיר ל- CMV בסביבות השבוע ה- 21 להריון. מומלץ לך גם להיכנס לאתר https://www.cmv.co.il שם תוכלי למצוא מידע רב בעברית בנושא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות