שאלה כללית על חיסונים.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/09/2020 | 21:51 | מאת: סקרנית

היי, הבנתי שיש חיסונים שניתנים שוב אחרי מספר שנים/ או שנותנים 2 חיסונים על מנת לקבל רמת חסינות איתנה. מדוע צריך לתת חיסון כל כמה שנים למשל נגד טטנוס? נדמה שלי שאחרי 10 שנים צריך שוב...האם אין זיכרון חיסוני? דבר נוסף אם חליתי טבעי אז מספיק פעם אחת לזיכרון חיסוני ( לא מדברת על וירוסים שמשנים וריאציה). לדוגמא חצבת. יש לי זכרון חיסוני מספיק לכל החיים. בניגוד למי שלא חלה וקיבל חיסון אחד? למען ההגינות המנגנון הזה לא ברור לי.. למה טבעי יש זיכרון וחיסון צריך גם דחף... תודה

שלום סקרנית, 1. חלק מהחיסונים גורמים לתגובה חיסונית שמספיקה לכל החיים (למשל קדחת צהובה), וחלקם מחייבים מספר זריקות כחלק מהחיסון הראשוני + זריקות דחף בחלוף מספר שנים (למשל טטנוס). ככה פיתחו וייצרו אותם, וייתכן שחלק מהם יוחלפו בעתיד ע"י חיסון המבוסס על זריקה אחת. 2, אכן, תחלואה טבעית, למשל בחצבת, יוצרת זיכרון חיסוני שנמשך בד"כ כל החיים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות