הדבקות באיידס כתוצאה משתייה מכוס משומשת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/08/2020 | 13:17 | מאת: רוחלה

שלום, הייתי בספא,בכניסה לספא היה מגש כוסות זכוכית ומיכלי שתיה.שתיתי פעמיים,מ-2 כוסות שהיו על המגש הנ"ל,ואח"כ,הסתבר לי שמדובר היה במגש של כוסות משומשות.כלומר,פעמיים שתית מכוסות שמישהו אחר שתה בהן לפניי.האם ניתן להדבק באיידס על ידי שתייה מכוס ששתה בה לפניי נשא/חולה איידס?

שלום רוחלה, הדבקה בנגיפי 'איידס' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

27/08/2020 | 18:42 | מאת: רוחלה

אודה לך ,באם תוכל לחדד את תשובתך לשאלתי: האם ישנה אפשרות שנדבקתי באיידס אם שתיתי מכוס שלפניי שתה ממנה נשא/ חולה איידס?

שלום רוחלה, הדבקה בנגיפי 'איידס' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

27/08/2020 | 19:12 | מאת: רוחלה

סליחה, אבל לא ממש ברורה לי תשובתך לשאלתי: האם ניתן להידבק על ידי שתייה מכוס משותפת ,כשלפניי שתה ממנה נשא/חולה איידס ואני שתיתי מאותה הכוס אחריו?

30/08/2020 | 05:36 | מאת: רמי

ברשימת השאלות באתר ה-CDC: Can I get HIV from casual contact (“social kissing,” shaking hands, hugging, using a toilet, drinking from the same glass, or the sneezing and coughing of a person with HIV)? No. https://www.cdc.gov/hiv/basics/transmission.html

מנהל פורום מחלות זיהומיות