הדבקה בנגיף הקורונה מעשן סיגר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/08/2020 | 16:48 | מאת: איתי

שלום ד"ר היום בעודי יושב ברכבי עם מסכת N95 פתחתי את החלון הרחוק מהנהג כדי לומר שלום למישהו (שהיה ללא מסכה ואני עשיתי שטות) למשך 20-30 שניות. לא שמתי לב כי הוא אחד בידו סיגר, עד שהרחתי את ריח הסיגר. 1) האם זה שהצלחתי להריח את ריח הסיגר אומר שהמסכה שלי מזויפת ולא אוטמת? 2) האם סביר שנדבקתי דרך עשן הסיגר בנגיף הקורונה החדש? 3) מה היית עושה לו היה קורה לך דבר דומה, האם העית נכנס לבידוד לשמירה על משפחתך? תודה

שלום איתי, 1. העובדה שהרחת ריח של סיגר איננה מעידה על פגיעה ביעילות המסכה בהגנה מפני הדבקות מנגיפים. 2. אין זה סביר שנדבקת ב'קורונה' במהלך האירוע המתואר בשאלתך. 3. לו היה קורה לי משהו דומה הייתי ממשיך בשגרת חיי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות