זירוז פיתוח חיסון לנגיף הקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/08/2020 | 18:13 | מאת: איתי

שלום ד"ר האם אתה חושש שבזמן שהמגפה עוצרת את חיינו ורק מתגברת יש הצדקה שלא לזרז ולאשר בצורה מהירה את החיסונים שבפיתוח לנגיף הקורונה כפי שעשו ברוסיה? האם לא שווה להוציא את הכסף על ייצור המוני של החיסון ולתת למי שרוצה לקבל את החיסונים גם לפני שעברו את הדרישות המחמירות של ה FDA? הרי למיטב הבנתי לפחות חלק מהחיסונים מבוססים על טכנולוגיות שכבר מוכרות ובכל מקרה לא מכילים נגיפים חיים, אז האם באמת יכולה להיות סכנה אמיתית בקבלתם מלבד זה שאולי הם לא יהיו ב 100% יעילים?

שלום איתי, סביר שחלק מהחיסונים יאושרו בהליך מזורז - על הטוב והרע הכרוך בכך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות