הצורך בחיסון טטנוס לאחר פציעה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/08/2020 | 22:22 | מאת: נעה

שלום. היום נחתכתי באצבע מקולפן. הקולפן אינו חלוד אך היה מלוכלך מירקות שקילפתי שאני משערת שיש עליהם חיידקים.. העור נחתך ונפצע ירד דם שטפתי במים וסבון ושמתי פלסטר. האיזור טיפה כואב ויש תחושת דופק קלה פעימות כאילו נפגעו העצבים למרות שהחתך לא כזה עמוק טטנוס מלפני 8.5 שנים האם עלי לגשת לחיסון נוסף? יש מקומות שנאמר שהתוקף ל5 שנים ויש שאומרים 10 שנים.. במידה וכן תוך כמה זמן ממועד החתך צריך להתחסן? תודה

15/08/2020 | 01:59 | מאת: ר

לא. וקולפן לא מחליד. טטנוס זה רק למוצרים שמחלידים.

שלום נעה, אם מדובר בחתך קטן, שטחי, פשוט ונקי אז את לא חייבת לקבל זריקת דחף עתה (לאחר 8.5 שנים מהזריקה הקודמת). לעומת כאשר מדובר בחתך גדול, עמוק, מורכב ומלוכלך אז ההמלצה היא לקבל את החיסון כבר לאחר 5 שנים ממועד הזריקה האחרונה. הרבה בריאות אפי

15/08/2020 | 10:19 | מאת: נעה

תודה רבה דר הלפרין על במענה המהיר ועל הפורום החשוב הזה בכלל

מנהל פורום מחלות זיהומיות