חיידקים עמידים.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/08/2020 | 16:58 | מאת: אלה

היי, חברה שלי חיבקה אותי ונתנה לי נשיקה על הלחי יום למחרת ידענו שלאבא שלה יש חיידק מביג KPC והיא מטפלת בו כל הזמן ללא מיגון כי לא ידעה יש מצב שהיא העבירה לי את החיידק ? אם אני נשאית עכשיו לחיידק עמיד כלשהו mrsa / kpc/vre ואני בריאה זה ישפיע עלי ? ואם אחלה בעתיד בדלקת ריאות למשל מכל סיבה האם עצם זה שאני נשאית לחיידק עמיד יכול לגרום לחיידק לבוא לריאות ולגרום לזיהום קשה ריפוי שם ? או שזה שאני נשאית לא מכול לגרום לי לעצמי מחלה ?

שלום אלה, 1. כדי לאבחן אם את נשאית של MRSA אפשר לבצע משטח אף יעודי לחיידק זה. 2. כדי לאבחן אם את נשאית של CRE או VRE אפשר לבצע משטח רקטאלי יעודי לחיידקים הנ"ל. 3. נשאות של חיידקים אלו איננה בהכרח מובילה לתחלואה כלשהי. 4. תוכלי לקרוא על כך באתרים שונים, למשל https://www.tasmc.org.il/Articles/Epidemiology/Pages/Fighting-Infections.aspx הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות