שאלה חשובה לרופא בבקשה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/08/2020 | 12:48 | מאת: אלעד

עשיתי ניתוח בוושט וחיברו לי נקז מעין צינור עם מיכל קטן לאחר 5 ימים הוציאו לי אותו הבעיה שהרופא ביקש שאחזיק את התחבושות שהוא הניח על הפצע עם התפרים שפתח להוציא את הנקז הדאגה שלי היא שדקה לפני נעלתי נעליים ולא שטפתי ידיים ואז הוא הביא לי להחזיק תחבושת דקה על הפצע המדמם העמוק מהנקז.. אני דואג שאולי הנעליים דרכו על דם בבית חולים ואז אני נגעתי בהם ומיד אח"כ בתחבושת שנגעה בפצע העמוק בבטן אני חושש שאולי אפשר להידבק ככה באיידס? האם החשש שלי מוצדק?מה הסיכוי להידבק ככה באיידס? לא שראיתי דם על הנעליים או משהו אבל זה יכול לקרות הרי זה בית חולים...?! אני דואג אולי הנעל נגעה דרכה בדם בבית חולים ואז שנעלתי אותה היד שלי באה במגע עם הדם על הנעל ואז היד שנגעה בנעל נגעה בפצע שפתחו להוציא את הנקז שירד ממנו הרבה דם... שוב אני מציין לא ראיתי דם על הנעל אבל גם לא בדקתי כי לא חשבתי על זה באותו הרגע... מה הסיכוי להידבק ככה באיידס? מה ההית עושה לו זה היה קורה לך?

שלום אלעד, הדבקה בנגיפי 'איידס' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה, ולו היה קורה לי משהו דומה הייתי מתעלם ממנו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות