הדבקה דרך הפרשות עיניים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/07/2020 | 10:36 | מאת: אחת

שלום פרופ' אפי האם מחלות יהומיות כגון: אידייס, היפטטיטס, הרפס וכד' עוברים דרך הפרשות העין? מה הסיכוי להדבקה במחלות כאלה בבדיקת עין במכשור שלא עבר חיטוי? תודה

שלום אחת, תיאורטית, הדבקה בזיהומים שונים (כגון 'איידס' ו'הרפס') במהלך בדיקת העין ע"י מכשיר מזוהם היא אפשרית. מעשית, הסיכוי לכך נחשב כנמוך ביותר, אם בכלל. הרבה בריאות אפי

15/07/2020 | 12:43 | מאת: אחת

תודה רבה לך על התשובה המהירה. גם אם המכשיר נגע ממש בעין ובעפעף מפנים ולפניי הייתה מטופלת שביצעה אותה בדיקה (נראה לי לא עברו יותר מ3 דקות בין שתי הבדיקות) תודה רבה

גם

מנהל פורום מחלות זיהומיות