יש לי שאלה בבקשה האם אפשר לחלות מהמקרה הבא

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/04/2020 | 23:38 | מאת: יוסי

עם בן אדם שקיבל נשיכה מבעל חיים חולה כלבת (ניקרא לו בן אדם 1) יושב בכיסא מסויים (כסא של לשכת הבריאות) והפצע של הנשיכה נוגע בכיסא וקצת דם מהפצע של הנשיכה הזאת נישאר בכסא הזה ואחרי דקה אחת בן אדם אחר (ניקרא לו בן אדם 2) יושב באותו כסא והפצע פתוח של בן אדם 2 נוגע בידיוק באותו מקום בכסא שנגע לפני דקה אחת הפצע של הנשיכה של בן אדם 1 והשאיר שם דם , אז האם לבן אדם 2 יש סיכוי (אפילו סיכוי אפסי) שהוא יכול לחלות בכלבת מזה? ועם לא אז מה הסיבה? תודה ד"ר .

שלום יוסי, מעולם לא שמעתי על הדבקה בכלבת במהלך אירוע כמו זה המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות