אלכהול לחיטוי משטחים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/02/2020 | 13:06 | מאת: אבי

שלום, האם אלכהול משמיד גם וירוסים? למיטב ידעתי זה רק לבקטריות. אז אם מה מחטאים אזורים בסין? בהנחה שקורונה בארץ יש טעם לקנות אלכהול או סבון ספטול? תודה

22/02/2020 | 15:18 | מאת: יוסי

הקושי הגדול הוא להשמיד אותם ובמקביל לא לפגוע בגוף האדם, אז עבור שימוש חיצוני על העור, באמת אלכוהול באחוז גבוה או ספטול/אלכוקסידין (ויש תמיסות שמכילות גם צטרימיד) הוא פתרון טוב. אבל עבור משטחים יש לך חומרי חיטוי הרבה יותר חזקים כמו אקונומיקה ותכשירי ניקוי וחיטוי ביתיים אחרים (למשל, תוצרת סנו או יעקבי) שמשמידים בקלות את כל המיקרובים וגם בעלי עלות נמוכה (זה חשוב עבור חיטוי משטחים כי צריך כמות גדולה). עם זאת, ההמלצה היא לחיטוי משטחים היא פשוט קודם כל לעשות שימוש במים וסבון ולשפשף את המשטח כמה שיותר, זה הוכח כאמצעי יעיל מאוד נגד מיקרובים מכל הסוגים. לאחר מכן, אפשר גם להוסיף חומר חיטוי נוסף.

שלום אבי, קיימים תכשירים רבים המיועדים לחיטוי של עור ומשטחים מחיידקים, נגיפים ופטריות, ואני מניח שאם וכאשר תהפוך בעיית נגיף ה'קורנה' החדש להיות רלוונטית בארץ יפיץ משרד הבריאות הישראלי הנחיות גם בנושא זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות