הדבקה בזמן בניית ציפורניים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/02/2020 | 09:08 | מאת: שי

שלום. רציתי לדעת אם בזמן בניית ציפורניים ניתן להידבק באיידס. ראיתי כאן בפורום תשובות שונות. שגם כן וגם לא. מדובר על דימומים שהופיעו לי בסיום התהליך בנייה . בזמן השיוף לא ראו כלום רק בסוף שהיא סיימה ראיתי שכל איזור העור סביב הציפורניים התחיל לדמם. אני לא מודעת לגבי החיטוי של הציוד איך ומתי. האם יכול להיות הדבקה בנגיף.

שלום שי, בכל פעם שיש מגע בין דם טרי (של מטופל קודם) הנגוע ב- HIV (למשל כזה שנמצא על פצירה לשיוף ציפורניים) לבין פצע בגוף של המטופל החדש הופכת ההדבקה בנגיף לאפשרית. כשהתנאים הללו לא מתקיימים אז הדבקה נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

17/02/2020 | 20:30 | מאת: שי

שלום אי אפשר לדעת אם היה דם של מטופל קודם אבל יש זמן בין מטופל למטופל של כמה דקות אז גם אם היה דם שכזה ונפצעתי בטיפול. הנגיף אם היה על הציוד לא אמור כבר למות ולא להיות מדבק ?

שלום שי, הנגיף יכול לשרוד יותר מ'כמה דקות' בתוך דם שנמרח על מכשירי מניקור. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות