וירוס פרוו והריון..

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/02/2020 | 16:41 | מאת: ענת

שלום, 1. במידה ואשה הרה נדבקת בוירוס פרוו, מאיזה שבוע הריון ההדבקה, אם מתרחשת, אינה מסוכנת לעובר? 2. קראתי כי ברוב המקרים בהם אשה הרה נדבקת בוירוס העובר לא יפגע. האם כך נכון? שואלת מכיוון שאני בשבוע 19, בגן של בני התפרץ לאחרונה הוירוס וכעת בני העלה חום. אין פריחה עדיין אבל מלחיץ נורא. תודה!

שלום ענת, 1. הדבקה ראשונית בנגיף ה'פרוו' אצל אשה הרה איננה נחשבת כמסוכנת בחלקו הראשון של ההריון, אך עשויה לסכן את העובר בהמשך. 2. רק אצל כ- 2% מהעוברים של הנשים האלו מתפתחת תחלואה. 3. את מוזמנת להתייעץ על כך גם עם מומחי המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 02-5082825. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות