חיסון לדלקת ריאות פנוימווקס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/02/2020 | 17:00 | מאת: יעל

שלום, למה החיסון ניתן לבריאים בני 65 ומעלה ומדוע רק פעם אחת? האם זה חיסון לכל החיים? שמעתי שכל 5 שנים צריך... האם מי שסובל מאלרגיה שגורמת לבעיות בסימנפונות, אנהלציה גם זכאי לעשות חיסון? ושאלה אחרונה: אדם בריא יכול להתחסן? הרי שפעת ושאר וירוסים לפעמים גורמים לדלקת ריאות משנית. האם מאשרים חיסון כזה?

שלום יעל, 1. ההחלטה לתת חיסון בגיל מסוים מבוססת לא רק על שיקולים רפואיים אלא גם על שיקולים כלכליים והיא איננה בהכרח מקובלת בכל הארצות בעולם. 2. לאנשים בריאים מגיל 65 ומעלה מומלץ (בארצות מסוימות) לקבל זריקה אחת של חיסון, ובארצות אחרות שני חיסונים שונים (אחת של PCV13 והשנייה של PPSV23). 3. את המלצות משרד הבריאות הישראלי בנושא תוכלי לקרוא באתר https://www.health.gov.il/Subjects/Geriatrics/HealthPromotionAndPreventiveMedicine/Tests_drugs_and_vaccines/Pages/Vaccines_In_Elderly.aspx הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות