שפעת נעלמה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/02/2020 | 13:48 | מאת: נעמה

ישנה תחושה שהשפעת נרגעה..האם זה בגלל שמתעסקים כרגע רק בקורונה או שבאמת ישנה רגיעה משמעותית?? שאלה שנייה. היכן אפשר להשיג מידע על השפעת מה קורה ואם קרו מקרים נוספים בחודש האחרון. כבר אין פרסומים. תודה

שלום נעמה, השפעת עדיין פה ומדי שבוע משרד הבריאות מפרסם דו"ח בנושא. את האחרון שבהם (מה- 8.2) תוכלי לקרוא באתר- https://www.health.gov.il/PublicationsFiles/flu_06022020.pdf הרבה בריאות אפי

12/02/2020 | 19:13 | מאת: למרות הקורונה

https://www.contagionlive.com/news/flu-cases-surpass-22-million-as-13th-coronavirus-case-is-confirmed-in-us

13/02/2020 | 00:28 | מאת: דוד

וכפי שניתן לראות בעמוד הראשון של הדו"ח שאפי קישר אליו כרגע אנחנו נמצאים מתחת לממוצע העונתי של שיעור פניות למרפאות עקב תסמינים של שפעת.

13/02/2020 | 01:15 | מאת: נעמה

אין מתים מהשפעת בחודש ינואר פברואר ומדוווחים על ירידה בחולים..הבנתי נכון? תקן אותי אם אני טועה ...

שלום נעמה, משרד הבריאות איננו מפרסם את מספר החולים בשפעת (כי הוא לא יודע מה המספר הזה) אלא את מספר החולים עם מחלה דמוית שפעת (ILI), וגם לא את מספר המתים משפעת (כי גם את המספר הזה הוא לא יודע) אלא את מספר המתים מדלקת ראות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות