בירור לגבי שלבקת חוגרת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/02/2020 | 11:55 | מאת: אלמוני

נוגדני IGM חיובי, כלומר מחלה פעילה, וגם נוגדני IGG (איזה 13,000). 1) האם זה נכון שהמחלה היא נדירה אצל אנשים צעירים ללא מחלה כרונית? 2) מן הסתם נוגדני IGM יירדו עם הזמן - עד איזה ערך זה עדיין נחשב חיובי (הרי זה לא יורד ל-0)?

12/02/2020 | 16:16 | מאת: אלמוני

וכמה זמן זה אמור להישאר ברמה חיובית באופן 'תקין'?

שלום אלמוני, 1. שלבקת חוגרת שכיחה יותר אצל אנשים מבוגרים אך לא נחשבת כנדירה במיוחד גם בקרב צעירים (שחלו בעברם באבעבועות רוח). 2. לאחר התחלואה ערך ה- IgM לנגיף יורד בהדרגה (במשך מספר שבועות/חודשים) ואמור להגיע אל מתחת לסף מסוים (שנקבע במעבדה), ואז הוא מכונה 'שלילי'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות