פיענוח בדיקת דם לקדחת קיו

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/02/2020 | 15:42 | מאת: שלמה

שלום, לפני כ 15 שנה הייתי במקום בו הייתה התפרצות של קדחת קיו. בדיעבד רק לפני 3 שנים עשיתי בדיקת דם בעקבות מידע שקראתי על כך שקדחת קיו יכולה להפוך לכרונית. אז עשיתי בדיקת דם(לפני 3 שנים) ורופא המשפחה שלי אמר לי בזמנו שאכן נדבקתי בעבר אבל אני בריא בגלל שה igM שלילי לשני השלבים. לאחרונה קראתי שקדחת קיו מאובחנת בכלל ע"י igG והסתכלתי בבדיקות של אז ואני רוצה לוודא שבאמת הרופא צדק באבחנתו. אלו התוצאות שהיו לפני 3 שנים שלב 1 igG 200 IgM שלילי שלב 2 igG 800 IgM שלילי אני בן 30 בריא

שלום שלמה, 1. אם אתה בריא אז אינך סובל ממחלת Q כרונית. 2. יתכן שלפני כשלוש שנים נדבקת בחיידק שגורם למחלה זו. הרבה בריאות אפי

10/02/2020 | 20:20 | מאת: שלמה

תודה על המענה. לגבי מה שכתבת שייתכן שנדבקתי לפני 3 שנים,האם התכוונת שהערכים בבדיקה מראים שההידבקות קרתה בסמיכות? כי אני משער שזה קרה יותר מ10 שנים לפני כן(עשיתי בדיקת דם רק כדי להיות רגוע, בזמן שהייתי בריא) האם זה הגיוני שזה מה שרואים בבדיקת דם לאחר כ"כ הרבה זמן?

שלום שלמה, הערכים מעלים ח ש ד שנדבקת סמוך למועד ביצוע הבדיקה. הרבה בריאות אפי

11/02/2020 | 08:40 | מאת: שלמה

אבל אם נדבקתי בעבר הרחוק זה לא אמור למנוע הידבקות נוספת? ואם באמת לא נדבקתי בסמוך לבדיקה אלא רק בעבר הרחוק זה נורמלי שהבדיקה נראית ככה? זה לא היה צריך להיעלם מהגוף כבר? פשוט לא נראה לי הגיוני כזה צירוף מקרים שבדיוק לפני בדיקה ביום אקראי נדבקתי. בקיצור כמו שאתה רואה מהשאלות שלי אני חרדתי בענייני מחלות אז תוכל בבקשה להניח את דעתי ולהסביר לי למה אני יכול לשכוח מהנושא ולהמשיך הלאה בחיים?

שלום שלמה, אין לי מושג מתי באמת נדבקת בחיידק הנידון. כל מה שאני יכול לכתוב לך הוא שהתוצאות של בדיקות המעבדה שבצעת לפני 3 שנים מעלות ח ש ד שנדבקת סמוך למועד זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות