שאלה בקשר לדרך הדבקה באיידס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/02/2020 | 11:23 | מאת: יניב

עם קיבלתי שריטה בכף היד ובשריטה ירד לי טיפה דם ו25 דקות אחרי שקיבלתי את השריטה (בזמן שהשריטה הייתה חשופה) גבר חולה איידס נתן לי כיף (לחיצת יד של 5 שניות בערך) ביד שקיבלתי את השריטה ובאותו זמן היה לו ביד הזאת שהוא נתן לי איתה כיף פצע פתוח , ובהנחה שבזמן הכיף הפצע פתוח שלו נגע בשריטה שלי מה הסיכוי בערך באחוזים להידבק מזה באיידס והאם אני צריך לעשות טיפול מונע נגד איידס עכשיו? תודה מראש .

שלום יניב, אני חושש שאין ביכולתי לכמת את סיכויי ההדבקה שלך ב- HIV במהלך האירוע המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות