איך קובעים את יכולת ההדבקה של נגיף/חיידק?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/01/2020 | 00:22 | מאת: אורי

קראתי שאדם לא מחוסן שבא במגע עם חולה חצבת יש לו סיכוי של 90% להידבק בנגיף ולחלות בחצבת. איך מכמתים את זה באופן מעשי?

שלום אורי, אני מניח שתקבל את התשובה הטובה ביותר לשאלתך ממשהו/י שהוא/היא סטטיסטיקאי/ת או אפידמיולוג/ית. הרבה בריאות אפי

31/01/2020 | 19:02 | מאת: י

היי, הסיבה כי נגיף החצבת עמיד בחלל החדר גם שהחולה כבר לא נמצא בו. כלומר יש לו הישרדות מחוץ לאדם הרבה מאוד שעות שמעתי שכיום. לכן הוא נחשב מדבק. עובר בנשימה או במגע עם משטח. כמו כן לא צריך ססטיסטיקאי.. כשרואים שיש התפרצות של נגיף כלומר מאדם אחד ל10 ופתאום 4000 תוך זמן קצר!!! אפשר לומר שהנגיף מאוד מדבק ביחס לנגיף אחר למשל. מקווה שעזרתי

31/01/2020 | 23:54 | מאת: דני

שיטה מאוד פשוטה ולא צריך סטטיטסטיקה. לוקחים חולה אחד במחלה זיהומית עם סימפטומים ומכניסים אותו לחדר או לדירה עם עוד 10-20 נבדקים בריאים שאינם מחוסנים. משאירים אותם ביחד כמה שעות או למשך יום ובודקים אח"כ כמה מהם חלו במחלה של החולה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות