שאלה בקשר לטטנוס....

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/01/2020 | 15:14 | מאת: דניאל

שלום רב הייתי היום בסופרמרקט ושחזרתי גיליתי שריטה שטחית בצד של החזה ואני לא יודעת ממה השריטה אחרי כמה שעות ניקיתי אותה עם אלכוהול ומים וסבון עשיתי לפני 9 שנים חיסון טטנוס במרפאת מכבי אחיות...אבל אני לא יודעת אם נתנו לי חיסון דחף שמה(אולי נותנים חיסון דחף היום באופן קבוע אני לא יודעת) השאלה שלי אם אני צריכה להתחסן שוב או שלשריטה זה תופס עד 10 שנים גם דחף וגם סביל אשמח לתשובה ממך?

שלום דניאל, 1. גם אני לא יודע איזה חיסון בדיוק קיבלת לפני 9 שנים. 2. במקרה של שריטה שטחית נחשב חיסון ה'טטנוס' הפעיל שבד"כ ניתן בארץ כמגן במשך 10 שנים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות