הידבקות מאדם מצונן שאכל מאותו אוכל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/01/2020 | 09:56 | מאת: דנה

שלום רב, במידה ואדם מקורר ומצונן ואכל דג עם רוטב שהיה בקופסא עם מזלג. לאחר מכן החזיר את הקופסא למקרר. 1. האם אם אכלתי מהדג הזה לאחר חימום של 30 שניות במיקרו יש חיידקים שיכולים לשרוד בזה? 2.האם יש סיכוי להידבקות במקרה כזה ומהו? בתודה מראש

?

27/01/2020 | 19:01 | מאת: דנה

שלום ד"ר, סליחה אם לא הסברתי את שאלתי נכון. רציתי לדעת אם אפשר להידבר בצינון דרך אכילת מאכל שאדם מצונן אכל ממנו, והאם הנגיף או החיידק שורד בחימום במיקרו.. בתודה מראש

שלום דנה, אני מניח שהסברת את עצמך מצוין, פשוט השאלה המקורית שלך נמחקה מהאתר משום מה. לעצם השאלה, אין זה סביר שנגיף שגורם לצינון ישרוד חימום במיקרוגל שנמשך מספר דקות. הרבה בריאות אפי

28/01/2020 | 09:29 | מאת: דנה

תודה רבה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות