פרדניזון ודיכוי המערכת החיסונית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/01/2020 | 22:21 | מאת: מיכל

שלום, רציתי בבקשה לברר: האם לקיחה של 40 מ"ג פרדניזון אם לוקחים אותה שבועיים לעומת 3 שבועות עלול להיות הבדל לא קטן בדיכוי המערכת החיסונית מבחינת השפעה ארוכת טווח וזה כן קריטי השבוע הנוסף הזה? אני פשוט לוקחת לאסתמה ונאמר לי להחליט בעצמי אם לקחת עוד שבוע או לא מעבר ל שבועיים. אם עוד שבוע עלול לעשות נזק למערכת לחיסונית אעדיף שלא. גם ככה עליי להפחית בנוסף מינון בדרגה, לרדת כל יומיים ב 5 מ"ג פרדניזון. תודה מראש

שלום מיכל, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך לפורום של רופא/ה אימונולוג/ית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות