שאלה בנושא בדיקת מנטו

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/01/2020 | 10:25 | מאת: רועי

שלום, 1. מה בדיקת מנטו מראה בדיוק? אם אדם חולה עכשיו בשחפת או אם הוא נשא של שחפת? או שניהם? 2. מה מזריקים בבדיקה זו ליד? האם זה מסוכן לאנשים ששוהים בקרבת זה שהזריקו לו? למשל האם זה מסוכן לאישה מניקה שנמצאת ליד אדם שהזריקו לו את הבדיקה? 3. במידה והתשובה חיובית, האם זה אומר שהאדם מדבק?

שלום רועי, 1. בדיקת 'מנטו' עשויה להיות חיובית גם אצל אדם שנדבק בעברו בחיידקי שחפת, גם אדם עם 'שחפת חביונית', וגם חולה שחפת פעילה (ואפילו אצל אנשים שנדבקו בחיידקים שהם 'דמויי חיידק השחפת'). 2. החומר המשמש לבדיקה זאת הוא חלבון נקרא PPD. אינני מכיר סכנות מ- PPD למישהו השוהה בקרבת האדם מוזרק. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות