יעילות מסיכת N95 נגד שפעת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/01/2020 | 14:07 | מאת: לנה

שלום רב מספר שאלות לגבי המסיכה. אני חולה מורכבת ומדוכאת חיסון לא קלה (טיפול ממושך בסטרואידים במינונים גבוהים ותרופה ביולוגית). והפרט הכי חשוב הוא שבנוסף ולמרבה הצער אני לא מחוסנת לשפעת בגלל אלרגיה כללית לחיסונים (בידיעת רופאיי). ברצוני לדעת, כמה היא מסייעת בהגנה נגד נגיף השפעת? מה אחוזי ההגנה שלה? כמה היא יעילה? אם אני שוהה עם חולה שפעת באותו חלל מה הסיכוי שלי להדבק?

שלום לנה, הדיווח על יעילות השימוש במסכות N95 להגנה מפני הדבקה בשפעת משתנה במחקרים שונים. למשל, במחקר שנעשה בשנת 2009 נמצא שכ- 23% מתוך 446 אחים ואחיות בבית חולים בקנדה שהשתמשו במסכות (כאלו או כירורגיות) חלו בשפעת. הרבה בריאות אפי

20/01/2020 | 21:42 | מאת: רמי

כמה מהאחים והאחיות שחלו בשפעת חוסנו נגד שפעת?

אף אחד

20/01/2020 | 23:39 | מאת: רמי

עוד הוכחה שהחיסון חשוב לצוותים רפואיים.

שלום רמי, זו אולי היתה הוכחה רק אם מחצית מהנבדקים היו שמים מסכה ומתחסנים והמחצית השניה היו שמים מסכה ולא מתחסנים- ובסיום המחקר היה מתברר שבקרב הלא מתחסנים התחלואה בשפעת היתה גבוהה יותר באופן משמעותי מזו שבקרב המתחסנים. הרבה בריאות אפי

21/01/2020 | 13:09 | מאת: רמי

בהחלט שווה בדיקה. תציע להם את הניסוי הזה....

מנהל פורום מחלות זיהומיות