כמה שאלות על החיסון לשפעת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/01/2020 | 14:13 | מאת: סטודנט

1) מהו זן הנגיף הנפוץ ביותר בישראל מתחילת החורף? 2) האם החיסון הנוכחי כולל זן זה? 3) מהו כייל הנוגדנים נגד החלבון הנגיפי המאגלוטינין (HI TITER) המקנה הגנה ומונע תחלואה. 4) אם אדם שחוסן מפתח נוגדנים ברמה כזו שמקנה לו הגנה, אחרי כמה זמן מהחיסון רמת הנוגדנים יורדת לרמה שאינה מקנה הגנה?

שלום סטודנט, 1. כ- 80% מנגיפי השפעת שבודדו עד כה בארץ בעונה זו הם מסוג A(H1N1)pdm09. 2. החיסון שיובא השנה ארצה כולל זן זה. 3. HI > 1/40 נחשב כמגן מפני תחלואה. 4. קצב ירידת הנוגדנים אצל מי שחוסן כנגד שפעת משתנה מאדם לאדם אך נחשב כלא מספק כבר בעונה שלאחר התחסנותו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות