עד מתי נחשבת שפעת מדבקת?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/01/2020 | 19:42 | מאת: נעה

היי שוב.בהמשך להודעתי הקודמת. ביתי בת שנתיים ובמשך 6 ימים היתה עם חום גבוה שהופיע רק בלילות היא כבר 36 שעות ללא חום. האם כבר אינה מדבקת? כמה זמן לאחר מחלה נחשבים כלא מדבקים? שואלת כי בני בן ה4 שתה היום מהבקבוק שלה(כאמור היא ללא חום כבר 36 שעות והוא שתה מבקבוק שלה כשהיתה 24 שעות ללא חום) שלה נוספת במידה וצליל נדבק- תוך כמה זמן צפויים להתפתח תסמינים קליניים? תודה רבה

שלום נעה, 1. מקובל להתייחס למבוגרים עם שפעת כמדבקים במשך כשבוע (ממועד תחילת המחלה) ולילדים כמדבקים במשך כ- 10 ימים. 2. זמן הדגירה של המחלה הוא כיומיים בממוצע (1 עד 4 ימים). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות