אישה עם cmv שלילי ותורם זרע חיובי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/01/2020 | 20:30 | מאת: אני

שלום, האם אישה בעלת cmv שלילי יכולה לקחת תרומת זרע מבנק זרע מתורם בעל cmv חיובי? באתרי בנקי הזרע נראה כי ממליצים לקחת תורם בעל cmv שלילי או לפחות לדבר עם רופא פריון על כך. אולם,בנקי הזרע טוענים שתורמים בעלי igm שלילי לא מתקבלים. אם כן, היכן הבעייה/הסיכון? האם יתכן זרע מודבק בcmv למרות שבדיקת דם של התורם הראתה igm שלילי? תודה

שלום אני, לאחר הדבקה ב- CMV נותר הנגיף בגופנו "לנצח", בדרך כלל במצב רדום, ומדי פעם הוא יכול לעבור שיפעול, לחדור לדם ומשם לעבור גם לנוזלים אחרים כגון הזרע. משום כך בטוח יותר לאשה שמעולם לא נדבקה בנגיף זה לקבל זרע מתורם שגם הוא 'שלילי' לנגיף. אני מניח שבנקי הזרע נוקטים בזהירות כפולה- מצד אחד לא מקבלים תורמים עם IgM 'חיובי', ומצד שני ממליצים לנתרמות לקבל תרומה רק מכאלו שיש להם IgG 'שלילי' לנגיף. הרבה בריאות אפי

15/01/2020 | 00:13 | מאת: אני

תודה רבה על ההסבר המפורט. דבר אחד עדיין לא ברור לי ואשמח לתשובה. במצב בו הנגיף עובר שיפעול, בדיקת דם לא תראה אצל התורם igm חיובי? אם כן, אז בעצם למה הזהירות כפולה הרי תורם בעל igm חיובי לא יתקבל. או, שיש הבדל ב igm בין מצב של הדבקה ראשונית לשיפעול ובמצב שיפעול יתכן וigm יצא שלילי. תודה רבה

שלום אני, אני מניח שהכתובת לשאלתך לצורך קבלת התשובה הנכונה ביותר היא בנק הזרע עצמו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות