כמה זמן חי נגיף hiv בסרום - שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/01/2020 | 16:34 | מאת: זאב

תודה ד"ר הלפרין על תשובתך ורציתי להרחיב ולשאול בנוסף האם גם בסרום במצב נוזלי בטמפרטורת החדר הנגיף מיד מת. ומעשית האם מגע של עור פצוע עם סרום שנשפך ממבחנה והיה באוויר מספר דקות עלול להדביק באיידס. ושוב תודה על תשובתך המהירה

שלום זאב, 1. בפלסמה שנמצאת בטמפרטורת החדר יכול הנגיף לשרוד במשך מספר י מ י ם. 2. פלסמה כזאת נחשבת כמדבקת אם וכאשר היא באה המגע עם פצע פתוח ו/או עם רירית גוף. הרבה בריאות אפי

13/01/2020 | 19:09 | מאת: צ'יקו

https://www.healthline.com/health/how-long-does-hiv-live-outside-the-body ומי שחושש מהידבקות בנגיף שיעשה בדיקת דם!

מנהל פורום מחלות זיהומיות