הידבקות באיידס HIV בשירותים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/01/2020 | 18:29 | מאת: דוד טוב

השבוע השתמשתי בשירותים הציבוריים בתל אביב. במהלך השימוש נרטבתי מנתז מים בפי הטבעת. השאלה שלי היא האם יש סיכוי להדבק בצורה זו בHIV? ואולי היה דם במים או שהיה לי פצע שאינני יודע עליו? פי הטבעת הוא רקמה חדירה לפי מה שהבנתי. אשמח לתשובה מוסמכת בנושא.

שלום דוד, הדבקה ב- HIV במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

11/01/2020 | 20:01 | מאת: דוד טוב

ראשית אני מודה לך על תשובתך המרגיעה. שנית - אם אין בכך מן החוצפה לשאול - האם אתה בעצמך כרופא המודע לסיכונים היית ניגש להבדק? או שאין מקום לחשש כלל?

שלום דוד, לא אני הייתי נקלע לאירוע דומה לא הייתי טורח לגשת להיבדק רק בגללו. הרבה בריאות אפי

12/01/2020 | 00:34 | מאת: דוד טוב

התקשיתי מעט להבין את התשובה... האם התכוונת ״לו הייתי״? בכול אופן אני מודה לך על המענה המהיר והאדיב!

אכן התכוונתי ל"לו אני הייתי...".

12/01/2020 | 08:15 | מאת: דוד טוב

בסדר גמור. אני מודה לך שנית על המענה המיידי והמקצועי.

מנהל פורום מחלות זיהומיות