שפעת????????????????

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/01/2020 | 20:53 | מאת: ישראל

שלום דר .וסליחה מראש על השאלה הארוכה . בני בן 7 לפני שנתיים חלה בשפעת מסוג B .מייד שהסתיים החום לא דרך על הרגליים וה SKp שלו טיפס ל1000 ובשיא האשפוז הגיע ל3500 לאחר טיפול בנוזלים בלבד זה חלף . שנה שעברה אותו סיפור הפעם מסוג B אותו סיפור והגיע ל7000 SKP אשפוז שבוע נוזלים וירד עשינו בירורים נירולוג מטבולי אין לאף אחד תשובה אומרים שזה אחרי שפעת .ואין מה לעשות הדבר היחיד שעשו לנו במחלקה מטבולית לקחו גם מכול המשפחה ושלחו לחול לבדוק משהו גנטי ותשובה עד שנה כי זה ללא עלות . הרופאה משפחה אמרה לחסן אותו וושאלתי אולי החיסון ישפע בדיוק הפוך עליו לא ענתה לי ולא לוקחת אחריות .כי לא התחסן אף פעם שאלתי כזאת 1. יש עוד בירור שניתן לעשות . 2 .האם הוא מחוסן מפני הנגיפים האלה באופן טבעי. 3. אני ממש לא יודע מה לעשות איתו אני לא שולח אותו לבית ספר כבר שבוע ממש בלחץ מזה. תודה רבה גם על היחס לשאלה הקודמת ששאלתי לפני יום

שלום ישראל, 1. יש תתי זנים רבים של שפעת מסוג B. אם אמנם בנך חלה בשניים מהם (לפני שנתיים ולפני שנה), הוא כנראה מחוסן כנגד שני הזנים הספציפיים הללו, אך לא מפני זנים אחרים (של שפעת B או של שפעת A). 2. גם אני לא יכול לקבל במקומך את ההחלטה האם לחסן את בנך או לא. הרבה בריאות אפי

08/01/2020 | 10:06 | מאת: ישראל

תודה רבה . ולגבי התשובה השלישית עם יש איזה שהוא בירור או בדיקה שאפשר לעשות לבירור אולי אתה מכיר מנסיון שלך

שלום ישראל, לא ברור לי משאלתך לאיזה סוג של בירור אתה מתכוון. הרבה בריאות אפי

08/01/2020 | 16:46 | מאת: ישראל

לבירור למה זה פוגע לו בשרירים ברגלים .

שלום ישראל, פגיעה בשרירים (Rhabdomyolysis) היא סיבוך מוכר (הגם נדיר) של נגיפי השפעת מסוג B בילדים, ואינני מכיר מחקר שמצא את התשובה לשאלה מדוע ילדים מסוימים מפתחים סיבוך זה ואחרים לא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות