איך אפשר לדעת?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/01/2020 | 15:01 | מאת: ליאורה

היי חברה לעבודה( אנחנו יושבות במשרד לבד) הייתה חולה. חזרה נשאר לה רק שיעול והרופאה אמרה לה שהיא כבר לא מדבקת..אנחנו יושבות די רחוק אבל שאלתי מהיכן היא יודעת שהיא לא מדבקת .לא עשתה בדיקת דם אז על סמך מה הרופאים מחליטים אם פציינט מדבק או לא? ושאלה שנייה עד איזה מרחק מגיעים החיידקים והחלקיקים בעת שיעול.אשמח למענה על שתיי השאלות

שלום ליאורה, 1. בדרך כלל ההחלטה היא קלינית/אפידמיולוגית - דהיינו אם ידוע ששפעת מדבקת, בד"כ, עד כשבוע מיום תחילת המחלה, מניחים שגם החולה שמבקש לחזור לעבודה הוא כזה. 2. מקובל להניח שבמהלך שיעול או עיטוש חלקיקי התרסיס - המכילים את הנגיפים- מתפזרים למרחק של עד כשני מטר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות