עמידות נגיף האיידס באויר הפתוח.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/01/2020 | 16:17 | מאת: רוני

שלום ד"ר אפי היקר רציתי לשאול אותך מרגע שהנגיף האיידס נחשף לאויר הפתוח תוך כמה זמן הוא כבר לא יכול להדביק? והאם ההתחמצנות שלו בדם ובזרע זה אותו פרק זמן שהוא מושמד או שיש הבדל?

שלום רוני, הישרדותו של HIV בדם ובזרע מחוץ לגוף תלויה בגורמים סביבתיים שונים, כגון טמפרטורה ולחות, ועשויה להמשך בין מספר שעות או אפילו ימים (למשל במזג אוויר חורפי כמו בירושלים) עד שנים (בתנאי קפאון). הרבה בריאות אפי

06/01/2020 | 19:15 | מאת: רוני

הכוונה לדם שיצא לבן אדם נניח על אסלה או על הרצפה? זה הכוונה שלי.

גם שלי

07/01/2020 | 07:48 | מאת: רוני

אוקיי אז אשאל שוב...אם נניח ירד לבן אדם נשאי דם מהאף והדם נמצא על משטח כלשהוא באויר הפתוח...תוך כמה זמן הנגיף מושמד?

במזג אוויר כמו של היום בירושלים- בד"כ בתוך שעות עד ימים.

מנהל פורום מחלות זיהומיות