דרך הדבקותתתתת היריון....

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/01/2020 | 12:21 | מאת: עדי

היי אני בהיריון אחרי 4 שנים של ניסיונות מאוד חרדתית (מצטערת מראש על האורך אבל בבקשה תענה לי בצורה מחודדת) ..וגם לא מוכנה לבצע חיסון שפעת כשאני בהיריון. מעולם לא חוסנתי לשפעת ולא בא לי לבדוק איך הגוף שלי מגיב לזה כשאני בהיריון . מעדיפה לנקוט באמצעי זהירות. יש לי 3 שאלות 1. בעלי עשה חיסון שפעת ביום שני שעבר האם כבר היה אמור לפתח נוגדנים? 2. אתמול בעלי היה בחברת אדם שבמשך שבוע היה בבית היה חולה ואתמול חזר לעבודה לא ידוע אם היה מדבק או לא. אך נניח וכן ובעלי נדבק ואתמול העביר לי בקבוק מים חמים עטוף בבד שביקשתי שימלא לי התכוונתי לשים כפפה ושכחתי נגעתי אם הידיים ואז נגעתי באזור הפנים והעיניים יש מצב להידבק ככה? ( אציין שעשר דק לפני הוא עשה אפצי לתוך כף היד ולא למרפק כמו שלימדתי אותו🤬)שאלה שלישית ואחרונה נניח והמערכת החיסון של בעלי חזקה ולא נדבק, הגוף סוג של התגבר על החיידק..אני יכולה להידבק בכל זאת ? כי אולי החיידק בגופו ובו לא פוגע ובי יכול לפגוע?שוב סליחה על האורך..וממש מתחננת לתשובה מלאה גם בכדי שאדע להבא...תודה 🙏

שלום עדי, 1. שבוע לאחר ההתחסנות, סביר שאצל בעלך יש כבר כמות מסוימת של נוגדנים כנגד ארבעת הזנים של השפעת שנכללו השנה בחיסון, אך עובדה זו לא הופכת אותו ל- 100% חסין מפני תחלואה בשפעת. 2. כל מגע קרוב עם חולה שפעת או עם חפץ שעליו הוא השתעל או התעטש זמן קצר קודם לכן עשוי להביא להדבקה. הרבה בריאות אפי

06/01/2020 | 17:45 | מאת: עדי

אם נניח נגעתי בחפץ שעליו השצעל או התעטש ושמתי יד באזור אף או פה יכולה להידבק? או עצם הנגיעה?

מגע של היד המזוהמת עם הפה או האף

06/01/2020 | 20:48 | מאת: עדי

אז אני באמת עובדת עצות אני מבינה שכמה שלא אנסה להיזהר זה עדיין לא 100%. גם אם יעשה את החיסון שפעת זה מגן רק מפני 3 זנים ככה שאני עדיין בסכנה נכון?..מעבר לכך שפוחדת לעשות גיוון שמעולם לא עשיתי..מה עצתך לגביי החיסון? ואני יודעת שיש קטע כזה שהרופאים ישר אומרים להתחסן..אבל תתייחס לזה קצת מעבר. למשל יש רופאי נשים שלא ממליצים לנשים בהיריון להתחסן בהיריון כאשר הן לא התחסנו לפני בחיסון שפעת..

שלום עדי, את מכירה את המלצות משרד הבריאות, ואת ההחלטה - האם להתחסן או לא - תצטרכי לקבל בעצמך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות