מהי יעילות החיסון נגד שפעת?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/01/2020 | 22:00 | מאת: צביקה

על פי הנתונים המתפרסמים בישראל ובחו"ל, מהי בערך יעילות החיסון במרבית השנים בילדים עד גיל 18, במבוגרים עד גיל 65 ומעל גיל 65? בעשר השנים האחרונות, בכמה שנים לא הייתה התאמה טובה בין הרכב החיסון וזני הנגיף שהיו נפוצים באותה שנה?

שלום צביקה, בעשר השנים האחרונות יעילות החיסון כנגד שפעת בארצות הברית מוערכת בכ- 44% (https://www.cdc.gov/flu/vaccines-work/effectiveness-studies.htm). אין בידי נתונים בנוגע לפילוח של גילים שונים. אין לי גם נתונים בנוגע ליעילותם ארץ, ואתה מוזמן להפנות את שאלותייך בנושא ישירות לדוברות של משרד הבריאות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות