חיסון שפעת דחוףףףףףףף

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/01/2020 | 15:29 | מאת: חני

היי דר יקר. נניח ואני לא התחסנתי לשפעת ובעלי התחסן זה אומר שהוא מוגן מהזנים הקשים ביותר של השפעת וביניהם גם שפעת החזירים? מה שאומר שאני לא יכולה להידבק ממנו בשפעת מהזן הקשה? אבל כן אומר שאני יכולה להידבק ממנו מזנים אחרים של שפעת במידה ונידבק?

שלום חני, 1. התחסנותו של בעלך מקטינה את הסיכוי שהוא יחלה בשפעת. 2. יחד עם זאת, אם הוא בכל זאת יחלה בשפעת (בזן שנכלל בחיסון או בזן אחר) את עשויה להידבק ממנו. הרבה בריאות אפי

02/01/2020 | 18:13 | מאת: חני

רגע לא הבנתי ...אבל למה יש סיכוי שעדיין יחלה אם חוסן? בן אדם בריא בן 35...יש מצב שלא יםתח נוגדנים???

יעילות החיסון כנגד שפעת היא מוגבלת, גם בקרב מתחסנים בריאים.

03/01/2020 | 11:33 | מאת: דוד

האפשרות הראשונה היא שהחיסון אינו נגד הזן מתאים, והאפשרות השנייה היא שבאמת המחוסן לא יפתח נוגדנים. אצל קשישים למשל אנחנו רואים שבאופן עקבי רובם פשוט לא מפתחים מספיק נוגדנים בתגובה לחיסון (ולכן יש חיסונים נסיוניים מיוחדים לקשישים עם כמות גדולה יותר של נוגדנים או אדג'ובנט שאמור לשפר את התגובה החיסונית), אבל התופעה קיימת בעוצמה נמוכה יותר בכל הגילאים וגם בקרב צעירים בריאים. כלומר, גם אם החיסון יכלול את כל הזנים הנכונים וגם אם 100% מהאוכלוסייה תתחסן, עדיין התוצאה של כל זה תהיה הפחתה ניכרת בעוצמה מגיפת השפעת ונזקיה, אבל ממש לא מיגורה.

תודה על המידע

04/01/2020 | 15:09 | מאת: לדוד

החיסון המתוגבר לקשישים לא מכיל יותר נוגדנים אלא מכיל יותר אנטיגן מחסן - פי 4 מהחיסון הרגיל. זה כבר לא ניסיוני ושני סוגי החיסונים לקשישים ניתנים בכמה ארצות מזה מספר שנים. מחקרים הוכיחו ששני החיסונים יותר יעילים בקשישים מהחיסון הרגיל.

מנהל פורום מחלות זיהומיות