מערכת חיסוןןןןןןןןןןןןןןןןן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/01/2020 | 15:19 | מאת: נוגה

קודם כל רוצה להודות לך על פעילותך בפורום אתה תמיד כל כך ענייני ומקצועי! רציתי לשאול( בהקשר לחיסון שפעת) האם אישה בהיריון נחשבת מדוכאת חיסון?? או שרק מערכת החיסון עובדת קצת יותר חלש מאשר מצב רגיל שבו האישה איננה בהיריון?

שלום נגה, באופן ציורי ניתן לתאר זאת כך: כדי שמערכת החיסון של האשה ההרה לא תדחה את החלבונים הזרים שמגיעים אליה מגוף הגבר - וכך גם את העובר שמכיל חלק מהחלבונים הזרים הללו - עוברת מערכת החיסון שלה מעין 'החלשה פיזיולוגית מכוונת' במהלך ההריון. מבחינת השפעת, מקובל אפוא להתייחס לאשה הרה כאל 'מדוכאת חיסון'. הרבה בריאות אפי

03/01/2020 | 13:48 | מאת: נגה

הרופא פוריות שלי אומר שזה מטען גנטי ואישי ושיש נשים שגם בהיריון מערכת החיסון שלהן חזקה . שכל מקרה לגופו. מאוד חשוב לי לדעת אם זה אכן כך. או שלנשים בהיריון אוטומטית מערכת חיסון חלשה בגלל מה שהסברת...

שלום נגה, אני לא מכיר נשים הרות שמערכת החיסון שלהן מתפקדת בדיוק כמו שתפקדה לפני ההריון, אבל אני ממליץ לך להתייעץ בנושא עם רופא/ה אימונולוג/ית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות